Ett litet livstecken den tjugonionde juli

Har det så fint ute i skärgården dom här veckorna. Badar, skrattar, lever, solar, njuter, äter, bastar, leker, umgås och fotar. Bara är i stugan, helt enkelt. Där har vi varken el eller rinnande vatten. Så det blir ju såklart lite dålig uppdatering. Som mamma brukar säga "Det är som i Wild Kids när man är här". Och det är det, fast mycket mysigare och bättre. Nåja. Nu är jag iallafall inne i stan ett tag, för att umgås lite med min bror arvid. Idag har familjen (inkl. emilia) ätit mysmiddag och skrattat lite med tända ljus och fina stunder. Nu befinner jag mig i mitt rum med ännu mer tända ljus, rökelser, mysig musik och en kopp te. Så himla mysigt och härligt. Åh. Nu ropar mamma, och jag måste verkligen rusa för nu ska vi åka till båten. Jag tycker om er jättemycket, det vet ni, och snart är jag som vanligt igen och tillbaka på spåret så att säga. Ni är finast! Sommarkramar och pussar från mig <3

Ett tidsinställt inlägg från i söndags.

BRUKAR DU KOMMA I TID:  

Jaa, faktiskt!  

 

HAR DU BRA KONDITION: 

Nej, verkligen inte. På mitt idrottsomdöme i sjuan stod det "Kondition - påväg att bli OK". Så bra är väl inte det ord jag skulle anvnda för att beskriva min kondition... 

NÄR BLEV DU FOTAD SENAST: 

I förrgår då jag fotade vad jag hade på mig den dagen.

 

HUR KÄNNER DU DIG NU: 

Glad men samtidigt less, för det blåser så mycket ute på havet och då måste vi vänta någon timme med att fara ut till stugan. Jag vill bara ut ut ut i det fria. Men ändå pepp på veckan som kommer!

 

VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER: 

Svart tror jag, eller blå, svårt att säga.

 

BLIR DU BRA PÅ KORT: 

Nja, bra och bra. Det blir inte dåligt i varje fall! Eller ibland blir det dåligt, men för det mesta blir det väl helt okej. 

HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR: 

Jaa det hade jag. Jag åt lasagne med familjen och sen såg vi på film och tog det lugnt ända tills klockan blev ett  på natten och det var dags att gå och sova, dock somnade jag inte förrän klockan halv tre (som vanligt). Det var en fin kväll tycker jag.

 

HUR SKA DENNA KVÄLL SPENDERAS:

I stugan, bortom allt, med en sprakande brasa, ingen el och bara massa mys. Så härligt. 

 

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN: 

TE! ingen tvekan.

 

KAN DU LAGA MAT: 

Jaa det kan jag.

 

ÄR DU NYTTIG: 

Inte överdrivet nyttig, inte överdrivet onyttig heller, utan någonting där mittemellan. Lagomt nyttig.  

ÄR DU BLYG: 

När man inte känner mig kan jag upfattas som blyg och tystlåten, men när man väl känner mig är det helt tvärtom.

 

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG: 

Klockan kvart över nio.

 

VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST:

Super Mario Bros. Yee.

ÄR DU MUSIKALISK:

Aa, det är jag.  

 

VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE: 

"Jag vet, och jag ska kliva upp..." Till min pappa som snällt kom och väckte mig (fast jag redan var vaken hihi).

 

VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS? 

Nej, ingen alls (förutom musikens makt).

VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN?: 

Om jag är sur på arvid, ringer jag erland. Om jag är sur på erland, ringer jag arvid. Om jag är sur på mamma, ringer jag pappa. Om jag är sur på pappa, ringer jag mamma. Om jag är sur på någon av mina kompisar brukar jag inte ringa någon utan bara sitta och ha ångest i mitt rum.

 

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU: 

Ett besked om att vinden har avtagit så vi kan sätta oss i båten och fara iväg. I matväg skulle jag behöva en tårtbit.  

HAR DU SNYGGA SKOR: 

Jaaaaaa. Speciellt mina docs, och mina fina skor från second hand <3 

 

HAR DU KÖRKORT:  

Nej, jag har inte åldern inne..  

ÄR DU ENSAM NU: 

I lägenheten är det lite folk, men i mitt rum sitter jag som en sur treåring och bara hatar att döda tid.

 

VAD SER DU FRAM EMOT MEST DENNA VECKA? 

Lugnet som finns ute på ön. Och att gå längs strandkanten, plocka snäckor och bara ha det fint.


We watch the sun go down, but never feel the end

Idag har jag gått runt osminskad, fikat på stan, traskat runt i mina docs, städat rummet, fixat och förberett mig inför dom närmase veckorna. Imorgon bitti, beger jag mig ut till havs. Planerat är att vi ska bosätta oss i finaste stugan i fyra och en halv vecka. Såklart kommer vi fara in till stan lite då och då och handla och fira lite födelsedagar, vilket betyder att ni kanske får ett inlägg i veckan, som mest! Åh det kommer bli så fint att äntligen få lite frihet, som jag längtat. Emilia och erland är i grekland (är avundsjuk) och dom har tagit med sig våran kamera, så denhär veckan lånar jag emilias kamera. Förhoppningsvis kommer ni att få lite bilder när jag kommer tillbaka till stan en snabbis i helgen. Då blir det sextioårsfirande förresten, hehe. Nu vill jag bara ut ut ut till stugan, för jag avskyr, verkligen avskyr, den här väntan då man bara dödar tid och funderar på om det är lika att sova. Äh, nu ska jag äta lasagne i varje fall. Ta hand om er, bästaste ni. Ni är dom finaste <3

Lite såhär ser jag ut idag

Imorse, klockan kvart över sju, väcktes jag av att det mullrade nå så sjukt utanför mitt fönster - det var åskväder. Jag brukar aldrig vara rädd för åskan, brukar faktiskt tycka att det är mysigt, men imorse var jag lite rädd. Trots det lyckades jag somna om och vakna igen klockan tio, och sedan dess har jag inte gjort så mycket nytta. Regnvädret fortsätter och jag vill bara vara inne hela dagen, vilket jag också ska. Och nu ska jag tända ljus, lyssna på jazz och vara kreativ i wreck this journal. Sådanna här dagar gillar jag, verkligen!! Ps. Imorn ska jag till stugan!!! 

Att spatsera omkring i låga vinröda docs

Åh, vad jag tycker om domhär. Alltså det är dom skönaste, snyggaste och mest perfekta skor som någonsinn har funnits i min värld. Jag har redan använt dom ett x antal gånger och åh jag tycker om dom så! Jag invigde dom i huvudstaden genom att promenera runt på söders höjder och sedan dess har dom fått följa med på alla äventyr som jag har gjort, och även idag ska dom få hänga på. Alltså vilken materiell lycka alltså åh. Puss. 

Stockholmskärlekar

Carlings 399:-
Urban Outfitters 182:-
Beyond Retro 199:-
Linne: Urban Outfitters 82:- | Kjol: Monki 60:-
Urban Outfitters 129:-
Där har ni några av sakerna jag inhandlade i våran fina fina huvudstad, Stockholm. Jag har någon mer tröja som jag inte kunde fota nu, plus mina älskade docs. Dethär kanske inte är dom världsbästa bilderna, men ni får ju en liten glimt om vad jag fick med mig hem iallafall!
Idag fikar jag på stan med min kära mamma och klär mig i sjömanskofta från monki, klänning från h&m och låga docs. Idag är en bra dag.

Ett kort faller och hela korthuset rasar

Idag har jag lyssnat på ett något år gammalt sommarradioprogram. Amanda Jenssen pratade och förmedlade olika känslor. Både glädje och sorg. Hann få ett x antal sånnahär härliga rysningar över hela kroppen bara för att det var så magnifink fantastiskt himla bra. Fullt av flera tankeställare och citat som fastnar på hjärnan. Om ni vill lyssna på samma radioprogram som jag, vilket ni verkligen verkligen borde (tvingar er nästan), så klickar ni här. Radio är underskattat tycker jag. Jag menar hur härligt är det inte egentligen? Nu kanske jag låter som en gammal gumma eller liknande, men jag brukar alltid lyssna på sommar i p1 på sommrarna. Så himla bra. Tycker verkligen att ni ska ta femtiofyra minuter av era liv och ägna er åt amanda jenssens sommarprat. Jag lovar er, ni kommer att tycka om det jättemycket!

Till dit där tid, måsten och krav inte existerar

Efter en dag med lunch på emilias jobb, ett secondhand besök, två koppar thé, tjocktröjeväder, fransk soppa, längtan till ingenstans och en halv kopp kaffe kan jag vara rätt nöjd med min dag. Men imorgon då? Vad ska jag göra då? Det känns så slöseri med tid när jag sitter här i lägenheten mitt i stan och bara dödar tid, när jag skulle kunna vara ute på mitt favoritställe hela sommaren och bara ta vara på tiden. Varje vår tänker jag, i sommar ska jag ha en sommar i stan. Jag ska ha utekvällar med mina vänner, bada på flytbryggan med mina favoriter och sitta i timmar på finaste fiket. Men när sommaren väl är kommen ändrar jag mig helt. Vad gör jag i stan egentligen? Vill bara ut ut ut och bort till dit där tid och måsten inte existerar. På lördag ska jag fara i varje fall, och där, på germandön, ska jag befinna mig ända tills jag är absolut tvungen att åka båt hem igen. Så himla skönt det ska bli. Åh, ni förstår inte känslan man är där ute alltså åååh. Längtar efter att känna hur sanden och gräset kittlar mellan tårna och längtar efter att slippa bry sig om hur man ser ut eller vad man gör, utan att bara kunna leva <3

Tredje dagen i huvudstaden i bild och text

Började tredje dagen i stockholm med, liksom gårdagen, en fet hotellfrukost. Allt kom inte med på bild dock... Även denna dag bjöd på otroligt mycket solsken och värme, så himla härligt! Vi begav oss ut på södermalm och jag inhandlade en ny kjol bland annat, och promenerade runt i den ett tag. Sedan efter en röda korset visit ville jag svänga förbi en äkta dr.martens butik, och det var det vi gjorde. Och efter endel om och men så kom jag ut därifrån med ett par låga docs, alltså lycka! Men som sagt, solen stekte och vi var ganska solskensmätta, så vi stannade till och tog någonting att dricka. När klockan var kring halv tre begav vi oss mot zinkensdamm-hållet för att hitta något att äta. Efter en lång promenad och skavsår på hälarna så fann vi den ultimata takeaway resaurangen. Så vi åt god mat i en solig park och jag invigde mina docs. Väl mätta efter maten slögick vi bara på söders höjder och njöt av fina stunder i huvudstaden, för att sedan njuta lite mer - fast denna gång vid vattnet! Och bara för att njuta ännu lite till gick vi in i gamla stan och drack isthé och chailatte. Nu var klockan kanske fem eller sex, så vi begav oss mot hotellet för att hämta ut väskorna och sedan åka buss till centralen. Jag och mamma blev så otroligt sugna på mat, så vi drog med oss väskorna till första bästa maxrestaurang. Hann dock inte fota min mat innan den var nere i min mage, men ni alla vet ju hur maxmat ser ut! Eller hur? När klockan var kring åtta satte jag och mamma oss på centralen och dödade lite tid tills att vi kunde hoppa på det försenade tåget klockan halv tolv, och därmed var våran stockholmsvistelse slut. Det var tre himla fina dagar i stockholm tycker jag, jag är himla nöjd! Tack för detta, fina mamma. Vi är så bra, du och jag tillsammans. Puss.

En sommardröm den nionde juli

Idag har solen stekt över luleå stad. Började dagen med en så magnifikt god frukost, sedan tog jag, mamma och elrand med oss cyklarna och drog ner till varvet och hade mini picknick. Det var så mysigt och fint. Idag har jag också hunnit med att vara på "nya" T.A, fått fler fräknar, promenerat genom stan och införskaffat mig ett somrigt nagellack. Annars så drömmer jag mig ut i skärgården, är osminkad och ska snart äta en somrig middag. Alltså så fin sommardag!! Hihi. Hoppas att ni har det bra, och att ni står ut med mig. Kram!

Andra dagen i huvudstaden i bild och text

Efter en fet hotellfrukost begav vi oss ut i stockholmstad. Vi gick en tur till skeppsholmen och moderna museet. Där fanns det fina önskebuskar och massor med cool konst av kända konstnärer. Trots min obehagliga värk i fötterna begav vi oss vidare mot urban outfitters och sedan norrmalm. Fötterna värkte och solen stekte så mycket så att vi var tvungen att pausa ett tag i kungsträdgården. Det är himla fint i den trädgården förresten. Sedan kände jag ett otroligt behov av att besöka plattan så det var dit vi gick, det var dock ganska överskattat tycker jag. Som sagt, solen stekte och vi var så himla solskensmätta. Vi satte oss på en uteservering och pausade lite, för att sedan hitta ett mysigt middagställe. Och även idag satte vi oss ned och åt middag på ett mysigt ställe, fast denna gång i gamla stan. Där satt vi ett bra tag på uteserveringen, och efter ett tag begav vi oss vidare mot hotellet. Kvällen var så fin så fin. Vi ville inte att den skulle ta slut, så vi gick upp på hotellets terrass och myste ett bra tag. När klockan var midnatt kröp vi ner i sängen i vårat hotellrum, och även denna natt kunde vi sova gott efter en himla bra dag.

Första dagen i huvudstaden i bild och text

Efter en lång nattbussresa från finaste örnsköldsvik och tre timmars sömn anlände vi i stockholmstad tidigt på måndag morgon. Vi begav oss mot hotellet och södermalm, checkade in väskorna och gjorde oss iordning för en dag på norrmalm. När klockan slagit åtta satte vi oss på vetekatten och tog en gudomligt god frukost i väntan på att staden skulle vakna till liv. När den väl hade gjort det så besökte vi massor med affärer. Weekday, dr.martens, american apparel, topshop, beyond retro och urban outfitters var bara några av flera. Den bästa var nog urban outfitters. Alltså så fina kläder och så fina böcker och åh vad jag tycker om den affären. Men innan vi begav oss till urban och östermalm så hann vi med att luncha på hötorget bland massor med turister och fåglar. Efter en fet libanesisk wrap som var köpt på saluhallen var jag lagomt mätt. Efter östermalmsvängen gick vi tillbaka till hotellet och tog en tupplur, för att sedan bege oss ut på söder och hitta ett mysigt middagsställe. Och som vi ville, ett mysigt middagsställe hittade vi allt. Grekisk mat och solsken fick vi. Det blev en tidig måndagkväll, vilket inte är så konstigt när man tänker på hur lite vi sov på nattbussen. Jag kunde sova himla gott efter en superbra första dag i sveriges huvudstad.  

Ja må hon leva, ja må hon leva

För någon vecka sedan firade jag och några vänner finaste Nea som fyllde femton bast. Så rolig kväll, skrattade tusen skratt och hade det himla bra. Fick dock inga bilder på nea men det får duga ändå! Så bra vänner jag har alltså. Åh. Och på söndag ska jag fira bästastebästaste ellen som också fyller femton. Åh det kommer bli spektakulärthimlafantastiskt bra! PEPP PEPP PEPP!

Jag lever mer nu, lite mer än vad jag gjorde förr

And I'm baaack! Efter enochenhalv vecka i andra städer känner jag mig lagomt storstadsmätt och aningen mörbultad. Med tusen skavsår bakom hälarna och några kärlekar rikare är jag så himla nöjd över min sommarresa. Mer specifikt om stockholmsresan kommer ni att få senare när jag har redigarat klart alla bilder. Öviksveckan var himla bra förresten, även fast vädret var sämre än väntat. Himlen var grå men då fanns det andra solskensglimtar som fyllde upp mina dagar. Fotade ingenting i övik, ibland kan det faktiskt vara skönt att vila sig ifrån allt som har med elektronik och sådant att göra. Det var en bra öviksresa tycker jag. Och jag ska tillbaka om inte alls för länge har jag bestämt.
Och efter denna resa kan jag konstatera att trettiosex mil är fär långt. Alldeles himla jättemycket för långt faktiskt. Åh.




RSS 2.0