I need proof before I dare to open this heart

"Antingen passar bitarna ihop, eller så gör de inte det. Det finns inget mellanting, inget som är halvrätt eller halvfel. Inga svåra val att ta ställning till. Gör man rätt så växer bilden fram som den ska, enligt en given förlaga. Gör man fel så är det bara att plocka bort och börja om. Det tar lite längre tid, men ingen skada är skedd. Bilden blir lika perfekt ändå, så småningom. Så fungerar inte resten av livet dock. Nej, där kan ett litet misstag vara irreparabelt och ödelägga allt man hoppats på. Varje sekund är en bit av helheten och den kommer aldrig tillbaka. Går inte att ändra eller flytta."

Du sa något om den andra sidan

" Du sa något om, den andra sidan
  Du sa något om, du sa något om oss

  Du sa något som, aldrig lämnade mig
  Du sa något som, stannade "

En liten lista en onsdagseftermiddag

Låt säga att du får bestämma hur du dör. Beskriv den scenen.

Jag ska somna in medan jag är med någon, att jag ska dö ensam vill jag verkligen inte. Jag vill heller inte dö av någon sjukdom, utan att jag dör av att jag helt enkelt är gammal och liksom har levt klart mitt liv. Jag vill ligga lugnt och fridfult i en säng eller liknande och sakta sluta ögonen.

 

Vem är den klokaste du vet?

Det måste nog vara mina bröder, Arvid och Erland. Dom är så bra och jag vet ärligt talat inte vad jag hade gjort utan dom. Dom är så kloka. Dom är nog dom som jag litar mest på i denna värld också. 

När älskar du att leva?

När jag umgås med mina vänner en fredagsnatt och bara känner mig allmänt lycklig. När jag och min familj spontanjammar efter middagen och allt låter sjukt bra. När någon kramar om mig och säger att allt blir bra. När man bara är full av idéer och inspiration och man bara känner att allt äger. Eller när jag och mina bröder skämtsjunger stämsång samtidigt som vi lagar pasta med tomatsås en vanlig tisdag i oktober.

 

När tycker du att livet suger?

När folk i min omgivning mår dåligt. När jag ser hur allt sakta faller och jag inte kan göra någonting åt det. När min hjärna står still och jag verkligen inte har någon som helst aning hur jag ska hantera situationen. 

Vilka är dina 5 top-artist på Spotify just nu?

Thomas Stenström.

She & Him.

I Blame Coco. 

Mumford & Sons.

Mando Diao. 


Vad var ditt nickname på Lunarstorm?

Alltså på riktigt, är jag verkligen tvungen att skriva det? Haha. Okej, såhär var det, det var min bror (erland) som gjorde min lunarstorm. Vi var väldigt små och hade ingen aning om vad jag skulle kunna heta, så han döpte min Lunarstorm till Korven97. Då tyckte jag att det var ett ganska bra namn, lite roligt sådär. Nu i efterhand inser jag att det kanske inte var så himla ballt ändå. 

Vem skulle spela huvudrollen i filmatiseringen i ditt liv?

Matilda Kerttu, förmodligen. Hon är mest lik mig av alla jag känner (inte på utsidan, men på insidan). Tror att hon skulle passa bäst, faktiskt. 

 

Vilken låt skulle vara soundtracket?

Den här låten. Min absoluta favo-låt genom alla tider. Den betyder så mycket för mig. Den är så klockren bara.

Om du var tvungen att krydda all din mat med en krydda (ej salt/peppar) för resten av ditt liv, vilken skulle du välja då?

Antingen vitlök eller curry. Liksom godast ever, ju. 


Vad är det skönaste du vet?

Att känna att allt går som man ska, att allt bara flyter på och att man känner att man är bra på någonting. Eller när man har gått igenom något riktigt jobbigt och när allt sedan släpper och man bara känner en otrolig lättnad av att allt är över. 

Vilka egenskaper värdesätter du hos andra?
När man vågar stå för den man är och vad man tycker, vare sig det gäller vilka örhängen man har valt att ha på sig eller vem man är tillsammans med. Folk som det går att lita på, och folk som lyssnar när andra pratar. 

 

Vilka egenskaper har du svårt för hos andra?

När folk är egoistiska och sätter sig själv i centrum alldeles för ofta, det är okej ibland men inte hela tiden. Folk som inte bryr sig om andra. När man inte vågar visa sina känslor är också någonting jag har svårt för.

Hur länge tror du att du kommer blogga?

Så länge som jag vill ha någonstans att skriva av mig, exakt hur länge är svårt att säga. 

 

Listan lånade jag här ifrån.


This glorious sadness that brings me to my knees

Dagen har varit konstig och jag kan inte beskriva hur ont jag har i huvudet och i magen på grund av allt kaos som befinner sig där inne. Det är först nu som jag inser och känner att detta lov verkligen kommer lägligt. Det är endast en riktig skoldag kvar och jajag överlever nog. 

Breathing your air, Addicted I swear

Söndagkväll och jag har ingen söndagsångest alls. Det ska faktiskt bli skönt med skola imorgon. Det kommer hända massa mysiga saker, ju.

Har du hört någon skrika så högt att ingen hör?

Det är så härligt att verkligen känna hur lycklig man kan vara, både för ens egen men också för någon annans skull. Hur man sitter ihopkuren i en soffa på ett café med några favoriter och man bara tänker att hur kan jag vara så här lyckligt lottad? Hur man bara vill kasta armarna om sin kompis och känna hur mycket man tycker om henne. Och trots att man ena sekunden kan skratta så sjukt mycket och man bara vill skrika ut och berätta för hela världen hur otroligt lycklig man är så kan allt vända, bara på en sekund, och man bara känner att ingenting av den lyckan längre spelar någon roll. Man sliter åt sig sina saker och springer ut med den obehagligaste känslan någonsin i kroppen man vet inte vad man ska ta sig till, för man slutar tydligen aldrig förvånas över hur totalt vrickade och känslokalla endel människor verkligen är.

Vintertankar och låtar som håller min värme

Trots denna stelhet och kyla som tydligen lyckats skära sig igenom alla vilsna vintersjälar så lyckas jag och mina fina vänner hitta bra saker i livet också. Och mitt i alla dessa vintervilsna själar så finns det folk som är så otroligt varma och genomlyckliga och det, det gör mig så himla glad. Folk som sprider ljus runt omkring sig där dom går. Och även fast jag får jullov om en vecka så känner jag inget större behov av det. Faktiskt. Skulle gott och väl kunna klara mig utan det, och bara göra saker som jag brukar göra på vanliga, "tråkiga" skoldagar. Och detta, detta är vad jag gör om dagarna: Skrattar med nyupptäckta vänner på lunchen i skolan, blir glad åt folk som håller handen och inte bryr sig om vad alla andra tycker, lyssnar på betydelsefull musik på bussen till och från skolan, blir sams igen efter onödiga saker som hållt oss isär samt har julkonsert inför hela skolan och skrattar och är glad även fast det gick otroligt dåligt. Och det är så skönt att verkligen slippa denna isande kyla och obehagliga stelhet och att bara kunna krama om någon och känna att fan, vad jag tycker om dig.

How could the silence be so loud?

Dagarna rullar på i en oerhörd fart. Anledningen till att det ekar tomt här är för att jag kan fortfarande inte föra över bilder från kameran till datorn. Så jobbigt! Jag har så mycker jag vill visa er, ju. Alla bilder från stockholmresan till exempel. Men samtidigt som jag vill blogga och bara visa er allt som händer så är det så skönt att vila från detta lite, och få ordning på andra saker i livet istället. Och just nu är det så mycket som händer i mitt liv och så många val som ska göras. Som allt kring gymnasiet till exempel, jag väljer ju faktiskt till gymnasiet om bara någon månad! Men jag vet ju redan vad jag ska välja, och det kommer bli estet musik. Kan inte tänka mig något annat som skulle passa mig så bra som det kommer att göra. Annars så är livet rätt bra och jag trivs ändå bra med hur allt är just nu. Det är skönt att känna så, tycker jag.
RSS 2.0